Gravide

Termin

Beregn her hvor langt, du er i graviditeten:

https://www.terminsberegner.dk

Du skal til rutinemæssig undersøgelse i klinikken i ca uge 8, 25 og 32 af graviditeten. Husk at du skal aflevere en urinprøve ved hvert besøg, så mød gerne 5 min før og stil den klar i prøveskabet på toilettet.

I uge 8 skal du til en dobbeltkonsultation (30 min) hos en af vores sygeplejersker eller vores jordemoder Katrine, som vil opstarte vandrejournal og tage blodprøver. Du skal til en opfølgende tid ca en uge efter hos jordemoder Katrine. Undersøgelsen i uge 25 og 32 varetages også af jordemoder Katrine.

Sundhedsstyrelsen anbefaler gratis KIGHOSTEVACCINATION til gravide i 2. og 3. trimester.

Nakkefoldsskanning

Alle gravide får tilbudt en vurdering af risikoen for Downs syndrom (trisomi 21) hos fosteret. Undersøgelsen består af en blodprøve fra den gravide (doubletest) og en skanning af fosteret (nakkefoldsskanning). Tilsammen kan disse to undersøgelser i kombination med din alder finde omkring 90 % af fostrene med Downs syndrom.

Såfremt du ønsker undersøgelserne skal du selv booke tid til doubletest/nakkefoldsscanning på det hospital, hvor du skal føde. Scanningen sker fra uge 11+0 til uge 13+6.

Booking til nakkefold foregår via Min Sundhedsplatform:
https://www.sundhed.dk/content/cms/82/123682_patientmateriale_booktidpaaminsp_final-160323.pdf
OBS at der også skal tages Doubletest (blodprøve)

Se her hvad der sker de forskellige uger i graviditeten: https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/graviditet/graviditetsguiden/#week=0&mode=mother

Spørgsmål til medicin i graviditet

TrygMor er en gratis telefonrådgivningstjeneste for borgerne i Region Hovedstaden. Her kan du som gravid eller ammende ringe og få personlig og lægefaglig vejledning om brug af medicin, naturmedicin og rusmidler

Telefon: 38 63 63 63
Hver mandag og torsdag fra kl. 9.00 - 12.00